Gepard Woolia

 5,50

Woolia – Nieuw duurzaam merinogaren voor naalddikte 4-6mm.

Woolia is voldoende zacht en volledig vrij van peeling. Je hebt ook ongeveer 30% meer meters dan bij ander garen met dezelfde dikte.
Dit betekent dat een trui licht van gewicht wordt, zelfs met kabels of Fair Isle-breien. De eerste keer dat je de wol voelt, zul je hem waarschijnlijk wat droog vinden, dat is een kenmerk van deze merino. Het is ook het onderscheidende kenmerk dat het garen een grote lichtheid geeft en het kenmerk dat ervoor zorgt dat Woolia-breisels hun vorm behouden, ongeacht de naaldgrootte. Woolia is superzacht en prikt niet, ideaal voor de gevoelige huidjes!

50 gr – 132 m
naald 4 – 6 mm

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

Dit garen is gemaakt van een heel bijzondere wol, wol van een oud origineel Italiaans schapenras, Merino Gentile Puglia. De schapen en lammeren grazen voornamelijk tussen fruit- en olijfbomen op biologische plantages en op uitgestrekte gebieden.
Woolia wordt gesponnen uit de wol van lammeren en schapen van het originele Italiaanse merinoras.
Dit ras leefde en leeft nu weer in een kleiner lokaal gebied rond Puglia en andere soortgelijke gebieden. Puglia is het oorspronkelijke leefgebied van de schapen en daarom blijven de schapen veel gemakkelijker van nature gezond. Deze vorm van schapenhouderij en de begrazing ervan is de meest duurzame vorm van wolproductie. Het is milieuvriendelijk en biedt de beste leefomstandigheden voor de schapen en de schapenfokkers.
De boeren sorteren de wol zelf en verkopen de wol rechtstreeks aan onze spinnerij. Zo krijgt de boer een betere prijs voor de wol en kennen wij het product tot aan de individuele kleine kudde schapen.

Extra informatie

Gewicht N/B
Kleur

Aqua green 848, black 599, blauw 754, Bloedsinaasappel 330, coffee latte 105, donkergroen 866, grijs beige 140, Groen 828, kersenrood 450, lichtroze 412, Orange 228, rood 330, wit 101